10-pont.GIF

femcafe.hu- 2010. december 13.- agnes
Ugorj be egy játékra!
A nagysikerű tévés szórakoztató műsor, a Beugró az otthonunkba is beköltözhet.

A Beugró már három éve nagy sikerrel futó hazai gyártású szituációs komédia, amely a klasszikus színházi közvetítés és a televíziós szórakoztató műsorok jól eltalált ötvözete. Sikere többek között szereplőiben rejlik, vagyis a nyerő kvartettben: Pokorny Lia, Kálloy Molnár Péter, Szabó Győző és Rudolf Péter. Ők négyen azok, akik felvállalták, hogy hétről hétre improvizálnak a kamerák előtt, olyan szituációkat játszanak újra, amelyekkel hétköznapjaink során gyakran találkozunk, társadalmunkra jellemző embertípusok bőrébe bújnak. Novák Péter, mint játékmester, moderátor a műsor szintén állandó szereplője, és vendégek (pl. Oroszlán Szonja, Fenyő Iván, Básti Juli vagy Cserhalmi György) is rendszeresen csatlakoznak a színpadi játékosokhoz. 
beugro1.jpg 
Keller & Mayer magyar játékmárkának köszönhetően pedig 2009 óta bárki vendégművésze lehet a show-nak, hiszen ekkor született meg az első Beugró társasjáték, amelyet azóta további kettő követett. Így bármikor az otthonunkba varázsolhatjuk a Beugrót, és barátainkkal közösen játszhatunk egy jót. Ennek az improvizációs társasjátéknak az a lényege, hogy megtudjuk, milyen érzés rögtönözni, és hogy egy percig se unatkozzunk. Csapatjátékról van szó, hiszen minimum négy résztvevő kell hozzá: olyan vállalkozó kedvű barátok, akik szívesen élik ki színészi hajlamaikat, nevetnek önmagukon és társaikon, s egy olyan játékkal szeretnék feldobni az összejövetelt, amely garantáltan sikert arat. A Beugró tehát sablonoktól mentes, és azért annyira szórakoztató, mert megmutatja, hogyan viselkedünk, pontosabban csetlünk-botlunk váratlan helyzetekben. 
beugro2.jpg 
Unatkozni már csak azért sem fog senki, mert a Beugró már három változatban kapható, az "alap" verzión (Bekérdező, 1-2-3-4, Váltóláz, Ördög és Angyal, Stoptrükk és Zsebszöveg feladatokkal) kívül létezik egy Újratöltve (a már megismert hat játékfajta kiegészült új játékszabállyal, 180 új jelenettel és 120 új zsebszöveggel) és egy Beugró 2. (ebben öt új szituációs játék, a Befutó, Rémtétel, Lassítás, Kaméleon, Fotóalbum szerepel, valamint az elmaradhatatlan Zsebszöveg) is. Mind a három játékban izgalmas és érdekes feladatokkal találkozhatunk, a leleményes szabályok pedig még jobban felpörgetik az eseményeket. A csapatok fő célja, hogy szórakoztassák a többi játékost, minél eredetibben teljesítsék a feladatokat. 2009-től Beugró+ címmel bulvár jellegű beszélgetős és telefonálós műsor indult a Neo FM-en. Természetesen itt is lehet játszani, méghozzá a Beugró rádióban is kivitelezhető játékait. 
beugro3.jpg 
Mi is pontosan a 6 alapjáték?

Bekérdező: 
A játékosok csak kérdezhetnek egymástól, kizárólag kérdésekkel bonthatják ki a szituációt. 

Ördög és Angyal: 
Egy adott szituációban az Ördög megpróbálja rossz, míg az Angyal jó irányba terelni a szereplő cselekedeteit, kimondva annak gondolatait. 

Stoptrükk: 
A szituáció két vagy három szereplője közül az éppen nem cselekvő megállíthatja egy pózban a mozgásban lévő játékost, és helyére lépve új jelenetet kezdhet. 

Váltóláz: 
A játékosokat az adott szituációban a kártyákon piros, illetve kék színnel jelölt érzelmek, jellemvonások, tulajdonságok instruálják. 

1-2-3-4: 
A játékosok a számozott kártyák közül húznak egyet, és csak annyi szóból álló mondatokat mondhatnak a jelenet során, amennyi a kártyán lévő szám.

Zsebszöveg: 
A szituációban szereplő két játékos fejenként négy kártyát húz, csengőszóra felváltva előveszik a kártyákat, és az ott szereplő mondatot be kell építeniük a párbeszédbe. 

Vissza a "Rólunk írták" oldalra