Családi társasjátékok 1995 óta!

…..Prémium társasjáték, minőség a kezdetektől….

Fejlesztő játék, társasjáték-történelem

- egy magyar játékmárka

A Keller és Mayer Kiadó 1995-ben adta ki első játékát. A rendszerváltás utáni időszakban a magyarországi játékgyártás színvonala erősen visszaesett. Jó minőségű, akár az óvodai igénybevételt is jól bíró fejlesztő játékokat kizárólag külföldi gyártók forgalmaztak. Ezen a helyzeten szerettek volna változtatni a családi vállalkozásként indult kiadó alapítói. Az első „Berakó-Kirakó” grafikájának elkészítéséhez sikerült megnyerni Dargay Attilát, aki a fejlesztők útmutatása alapján készítette el a „Hóemberépítés” képet. A siker nem maradt el. Az első játékok kedvező fogadtatása meggyőzte a helyenként még bizonytalan kereskedelmi partnereket is, és elindulhatott a „Játszva megismerjük...” széria sikertörténete. A sorozat első darabja, az 1996-ban megjelent „Játszva megismerjük a számokat”, azóta túl van a 60000. eladott példányon, és jó eséllyel már a második generáció játszik vele.

A Promitor Kft. 2006-ban megvásárolta a Keller és Mayer márkanevet, valamint a Keller és Mayer játékok kiadói jogait. Az ezt követő két év során kialakította a már évtizedes múltra visszatekintő oktató-fejlesztő játékcsalád folyamatos gyártásának hátterét. A gyártókapacitás bővítésével lehetővé vált, hogy a Keller és Mayer játékok mellett további játékfejlesztők és ügynökségek gyártási igényeit is a már megszokott kiváló minőségben tudja kielégíteni.


Játékgyártás és -forgalmazás

A gyártókapacitás kialakításakor és bővítésekor a legfontosabb szempont mindig az, hogy olyan speciális, a társasjátékok különböző elemeire optimalizált technológiákat fejlesszünk, amelyek nemcsak a gyártás hatékonyságát, hanem a termék minőségét is továbbjavítják. Így került üzemünkbe a dobozbevonó gép mellé például egy kártyagép, illetve a játéktábla-készítő.

A gyártási folyamatok saját kézben tartásával számos munkahelyet biztosítunk. Ezen felül a játékok forgalmazását is cégünk végzi annak érdekében, hogy minél több helyen és egyre nagyobb választékban találhassák meg vásárlóink a Keller és Mayer játékokat.

Az eredeti, közel negyedszázados célok változatlanok maradtak: tartalmukban és minőségükben is kiemelkedő játékokat kínálni, elérhető áron. Segíteni az óvodás korosztály játékos fejlesztését, valamint olyan társasjátékokat készíteni, amikkel az egész család szívesen játszik.

Minőség

A Keller és Mayer társasjátékait akár óvodai csoportok is használhatják; strapabírásuk, minőségük az óvodapedagógusok és szülők körében egyaránt ismert tény. Játékaink tartós, vastag kartonból készülnek, ezáltal mind a dobozok, mind az egyes játékelemek nemcsak a több testvér jelentette igénybevételt bírják jól, hanem az óvodai használatot is.

A gyermekek esztétikai érzékének fejlesztése is a legfontosabb céljaink közé tartozik. Játékaink tervezésénél a legtehetségesebb grafikusokkal dolgozunk együtt. Mivel a játékok figurális világa, színe, díszítése egyaránt hatnak a gyerekek fejlődésére és ízlésviláguk alakulására, ezért törekszünk arra, hogy termékeink valóban harmonizáljanak a gyermeki lélekkel. A családok visszajelzései alapján e törekvésünkben kifejezetten sikeresek is vagyunk.

Rólunk írták>>> Keller és Mayer társasjáték
Sajtóanyag>>>
Galéria>>>

Társasjátékok, fejlesztő játékok, óvodai játékok

Választékunk 1996-tól folyamatosan bővült. A témák kiválasztásakor és a didaktikai tartalom kialakításakor fejlesztőink minden esetben figyelembe vették tapasztalt óvodapedagógusok és gyakorló szülők tanácsait is. Többek között ennek is köszönhető, hogy az évek során már több százezer játék hagyta el az üzletek polcait.

Játszva megismerjük…! fejlesztőjáték-sorozat

Fejlesztő játékaink erősítik a gyerekek szókincsét, rendszerező és összpontosító készségét, logikáját, illetve memóriáját. Legtöbb játékunk a matematikai tapasztalatszerzésre is lehetőséget ad, ami elősegíti a figyelem és koncentráció fejlődését.

Keller és Mayer fejlesztő társasjátékokA fejlesztő társasjáték-sorozat célja, hogy a gyerekek szórakozás közben sajátítsák el a különböző ismereteket és készségeket. A szakpedagógusok bevonásával végzett fejlesztő munka eredményekét olyan játékokat kínálunk, amelyek didaktikai tartalma összhangban áll a kivitelezés minőségével. Segítségükkel a gyerekek akár önállóan, akár szülői segítséggel, de mindenképpen játékos formában tanulják meg a színek és formák egyeztetését – vagy akár az egyes évszakok jellemzőit.

Fejlesztőjátékok>

Magyar mesehősök társasjátékokon

Bogyó és Babóca, Kippkopp, Boribon

A ma legnépszerűbb illusztrátorok figurái mellett a szülők kedvenc gyermekkori mesehősei is megelevenednek a Keller&Mayer játéktáblákon, így a megszeretett történeteket a végtelenségig lehet folytatni és szabadon alakítani.

A magyarországi gyártás jellegzetesen hazai meseszereplők megjelenítésével párosul. Első szerződésünket Bartos Erika kedves mesefiguráira, a Bogyó és Babóca-sorozat szereplőire kötöttük. E széria mellett a kortárs magyar gyerekirodalom több szereplője is megjelent az évek során a játéktábláinkon: Marék Veronika örök klasszikusai, Boribon és Kippkopp mellett Berg Judit Ruminije alapján is játékok készültek.

Mesehősök társasjátékon>

Családi társasjátékokcsaládi társasjátékok

Jól tudjuk, a gyerekek számára nagyon fontos, hogy a család együtt is játsszon. A közös élmény növeli biztonságérzetüket, erősíti személyiségüket és az összetartozás élményét. Mindennél lényegesebb a játékban megélhető együttes öröm: együtt lenni a világgal, annak tárgyaival, valamint a családdal. Játékaink során anya, apa és a gyerekek együtt indulhatnak vidám kalandokra; ami egyértelműen biztosítja a jókedvet és az önfeledt nevetést. Családi társasjátékaink minden életkori igényt kielégítenek.

Családi társasjátékok>

Kooperatív társasjátékok

Felgyorsult és versengésre épülő világunkban nagy szükség van arra, hogy megtanítsuk gyermekeinknek az egymásra hangolódás és az együttműködés örömét. A kooperatív játékokban nem kell nyertesekre és vesztesekre osztani a világot. A kooperáció révén a gyerekeknek nem lesz kudarcélményük, és megtanulják azt is, hogy összefogással és erőszakmentes kommunikációval közös eredményre lehet jutni, ami minden résztvevőnek nagyobb örömet biztosít, mint a versengés szelleme.

Kooperatív társasjátékok>

img113.jpgimg151.jpgimg81.jpg