10-pont.GIF

Femina.hu - 2010. november 15. 18:20
Izgi, elnyűhetetlen, pénztárcabarát
Minőségi magyar játékok
Karácsony táján bizonyára sok szülőnek okoz gondot az, milyen ajándékkal kedveskedjen gyerkőcének. Az iskoláskorú lurkónak gyakran már egy jól megválasztott könyv is tökéletes meglepetés lehet - igen ám, de mi a helyzet a még óvodába járó kis porontyokkal?
femina-keller-es-mayer-1.jpg
Túl a sokadik plüssállatkán, kicsi pónin vagy éppen a kis beszélő mozdony minden barátján, a lelkes apák és anyák vágynának már valami hasznos, ugyanakkor szórakoztató játékra, ami esetleg az egész család fantáziáját megmozgatná. Ilyenkor jön a képbe a jól bevált társasjáték, mellyel - a közhiedelemmel ellentétben – már a négy- ötévesek is szívesen elfoglalják magukat. Csak éppen abban bizonytalan az ember, melyik jó nevű gyártó melyik termékét válassza az üzletek csillogó polcairól. 

Tévedés azt hinni, hogy manapság csupán a külföldi cégek kínálnak minőségi játékokat: a magyar vevőközönséget ugyanis immáron 15 éve kiszolgálja a Keller & Mayer játékgyártó vállalat, melyet annak idején Kellermayer Sándorhozott létre – és jelenleg is ő felelős a termékfejlesztésért. 

Kellermayer Sándor - aki maga is háromgyermekes édesapa - a kilencvenes években felismerte, hogy a magyar játékgyártás gyerekcipőben járt, és bár a hazai játékokhoz sokkal kedvezőbb áron lehetett hozzájutni, mint külföldi társaikhoz, minőségben messze elmaradtak azoktól. Ezért úgy vélte, ideje olyan játékokat létrehozni, melyek egyszerre színes-érdekesek, elnyűhetetlenek, és még pénztárcabarátok is. Emellett pedig természetesen már a kezdetekkor szem előtt tartották az oktató célzatot, hiszen nincs annál tökéletesebb játék, mint amelyik szórakoztató módon tanít meg valamit a három és hét év közötti apróságoknak. 

Az elhatározást tett követte: az első játék, a Hóemberépítés nevű óriás-puzzle után pedig számtalan ötletes társast jelentettek meg a piacon, a Játszva megismerjük… sorozaton át egészen a Bogyó és Babócás játékokig. Bartos Erika kedves mesefigurái, a katicalány és a csigafiú a 2009-es évben lettek részei a Keller & Mayer játékoknak, egyebek közt ők a főszereplői a Memóriaforgónak és a Hullámkirakónak is. Sőt, a nagyobbakra szintén gondoltak: még ugyanebben az évben megalkották a Beugró rögtönzős műsor sikerén felbuzdulva az azonos nevű társasjátékot, melyből már háromféle változat kapható! 
femina-keller-es-mayer-2.jpg
Hogy a Keller & Mayer 21 féle játékából mit válassz a gyermekednek? Íme, néhány remek tipp: Ha még alig múlt kétéves a kis örökmozgó, neki ajánlható a Berakó-Kirakó sorozatból a Piaci séta: a gyermekkézre méretezett, nagy elemekből álló óriás-puzzle különböző nehézségi fokon játszható, így kitűnően alkalmas a gyermek kézügyességének, megfigyelőképességének játékos formában történő fejlesztésére. Amennyiben a gyerkőc már betöltötte a hármat, akkor jó döntés lehet az Úton az oviba elnevezésű bájos és rendkívül népszerű társasjáték, melyben a Bogyó és Babóca-mesék csaknem valamennyi figurája szerepel. Ha a lurkó ügyesen dob és szerencséje van, a sok erdei kaland után ő ér be elsőnek az óvodába. 

Egy négy-öt éves poronty már remekül el tud szórakozni a Játszva megismerjük… sorozat valamelyik darabjával, akár a foglalkozásokat vagy éppen a színeket bemutató puzzle-t választod. A nagycsoportos óvodások és a kisiskolások számára is több játékot kínál a cég - akár a Játszva megismerjük a számokat, akár a Memóriaforgó mellett döntesz, gyerkőcöd nem fog csalódni. Ha pedig tinédzser kölyködet vagy éppen saját baráti társaságodat dobnád fel egy remek társassal, akkor ne habozz, csapj le az egyik Beugró-dobozra, és játsszatok egy jót. 

Vissza a "Rólunk írták" oldalra