10-pont.GIF

holgyforum.hu- 2010 október 25. 11:00
Bogyó és Babóca Karácsonyra
Karácsonykor nem sokat kell töprengenünk azon, hogy mivel lephetjük meg óvodába, bölcsibe járó gyermekünket. Az ünnephez közeledvén szinte naponta hallunk tőlük egy-egy fa alá valót, a kívánságlista teljesítése közben mégis gyakran esünk abba a hibába, hogy olyasmit vásárolunk, amely iránt csemeténkben az érdeklődés az ünnepek fényével egyenesen arányosan alszik ki. Éppen ezért érdemes sokszor a legegyszerűbb megoldásokra gondolni, mint például a hagyományos képességfejlesztő társasjátékok.

Ezeknek a klasszikus játékoknak egyik nagy előnyük, hogy összehozzák a családot, hiszen a kicsikkel együtt lehet játszani őket. A piacon minőségi fejlesztő játékairól ismert, magyar Keller & Mayer játékok pedagógiai értékük és igényességük miatt népszerűek, kelendőek. 
Kellermayer-kepvarazslo-csoport2.jpg
Szakvélemények igazolják, hogy gyermekeink egészséges, kiegyensúlyozott fejlődéséhez nagymértékben hozzájárulnak a "régimódi" társasjátékok, amelyek segítik a világ és egymás megismerését, az emberi kapcsolatok felfedezését. "A képességfejlesztő játékok használata közben az óvodások újabb és újabb felfedezéseket tesznek, élményeket szereznek. Ezek a játékok gondolkodtatnak, kreativitásra nevelnek, hiszen lát, tapasztal és gyakorol a gyermek" - hangsúlyozza Villányi Györgyné tudományos munkatárs, "A Kisgyermek" című lap főszerkesztője.

A képességfejlesztő játékok közül érdemes minőségit és strapabírót választani, mert lehet, hogy a kistestvér is szívesen játszana majd velük. Az idén tizenötödik születésnapját ünneplő Keller & Mayer a piacvezető külföldi termékekkel vetekedő minőségű, ovisoknak szánt játékaival lett híres. "Versenyképességünk záloga az igényes kivitel, a pedagógiai háttér és persze játékaink vonzó grafikai világa" - árulja el a siker receptjét a márka névadója: Kellermayer Sándor, aki a játékokat tervezi és fejleszti. 
Kellermayer-Uton%20az%20oviba%20B.jpg
A kiadó legnagyobb sikere a "Játszva megismerjük…" sorozat, amelyből eddig 250-300 ezer darabot adtak el, s csak idén 71 ezer darabnál tartanak. "Úgy látom, hogy a magyar kereskedők ismerik játékainkat és bíznak a sikerünkben. A képességfejlesztő és kreatív játékok terén felvesszük a versenyt a külföldi termékekkel" - mondta Kellermayer Sándor. Ezt jórészt annak köszönhetik, hogy játékaik tartósak, még akkor is évekig állják a sarat, ha egy egész ovis csoport nyűvi őket. 

A sikeres fejlesztő játékok után tavaly új sorozatba kezdett a cég. A kirakókon, társasokon ekkor jelent meg Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány figurája, akik Bartos Erika magyar meseíró képzeletének szülöttjei. A jelenleg nyolc darabból álló Bogyó és Babóca játéksorozatról maga az írónő is elismerően vélekedik: "Az fogott meg bennük, hogy minden játékot apró egyedi ötletek tesznek különlegessé. Az Úton az oviba játékot a táblából kiemelkedő térbeli elemek, a Ki nevet a végén?-t pedig a különleges dobókocka. Mind saját családomban, mind az óvodás korosztály szüleitől érkező visszajelzésekből azt látom, hogy a játékmenet minden játéknál gördülékeny, pörgős, megunhatatlan, tökéletesen igazodik a 2-6 éves kisgyermekek igényeihez." 
Kellermayer-Szineket.jpg
A "Bogyó és Babóca - Úton az oviba" társasjátéknak mind képi világát, mind sztoriját élvezni fogják a kicsik. A közös meséléseket még színesebbé teszik a Keller & Mayer Képvarázslói, hiszen itt a szereplőket, Bogyót, Babócát és barátaikat a gyerekek mozgatják, pontosabban ragasztják a megrajzolt mesevilágba. Karácsonykor pedig biztos siker a nagy klasszikus, a "Ki nevet a végén?" ovisokra szabott változata, ahol tengeri vagy erdei kalandban lehet részük a játékosoknak. 

Vissza a "Rólunk írták" oldalra